De losse handjes van Hero

Brinkman heeft een kort lontje -


PVV-er en voormalig politieagent Hero Brinkman erkent een drankprobleem te hebben. Hij doet deze bekentenis na een barman geslagen te hebben. Hero Brinkman slaat als Tweede Kamerlid regelmatig geweldadige taal uit. Maar hij voegt ook het woord bij de daad, en en heeft naast een drankprobleem overduidelijk losse handjes. Iets wat bij de PVV blijkbaar normaal is.

No more Hero's
No more Hero’s

Hero stond als diender in de Amsterdamse Bellamybuurt bekend om zijn aggresieve aanpak en zijn grote hekel aan krakers. Hij sloeg ze het liefst eigenhandig hun panden uit.

Meerdere keren wist hij een rel te provoceren, en hij gaat er prat op eens eigenhandig zes krakers uit hun huis gegooid te hebben. Zijn bijnaam in die tijd; de Rambo van de Bellamybuurt. Dan weer ontruimde hij een door buurtbewoners en krakers georganiseerd kinderfeest, of ontruimde hij zonder gerechtelijk vonnis een kraakpand, Of ging hij tot grote woede en frustratie van zijn directe collega’s door het lint bij een ontruiming.

Op 26 januari 2008 gaf hij hierover een erg openhartig interview aan het Parool. Uit het artikel.

Vertel eens?

“Deze komt van de kraakbeweging in Oud-West. Ik had een ontiegelijke pesthekel aan ze.(…… )Voor mij was het heel simpel, zoals bijna alles in het leven voor mij heel simpel is: als ze zich aan de wet hielden, hadden ze geen last van mij. Zo niet, dan was ik onverbiddelijk. Meestal kregen ze twee dagen de tijd om hun biezen te pakken. Als hun antwoorden me niet aanstonden, werd het er één.”

En dan ging de knuppel erover?

“Als lieve woordjes niet hielpen. Ik heb eens zes krakers in mijn eentje eruit geflikkerd.”

Op de muren in Oud-West staat nog altijd de leus ‘No more…

“…Hero’s’. Komt ook van de krakers. Ze hebben er nog stoeptegels van gemaakt. Ik was niet erg geliefd bij de kraakbeweging, zullen we maar zeggen.
Ik was reserveruiter van de bereden politie. Bewoners zagen me galopperend over de trambaan van de Kinkerstraat voorbij komen, op weg naar een vechtpartij of één of andere aanhouding.”

Ook als Kamerlid bleef hij krakers willen slaan. Hij vroeg ooit aan de minister of hij zijn ME uniform weer mocht aantrekken om de krakers weer hard aan te pakken.

En wilde samen met Geert Wilders dat de politie met schepr mocht schieten op relschoppers.

Hero had al eerder problemen met drank, en stal een vol wijnglas in Aruba.

Hero Brinkman is overigens niet het enige PVV kamerlid met losse handjes.
Ook kamerlid Dion Gaus heeft zijn agressie niet onder controle, en sloeg zijn 8 maanden zwangere ex-crouw het ziekenhuis in.

Comments are closed.