Kraak Da costastraat Amsterdam

Vandaag zijn er woningen op de da costastraat 110 en 112 gekraakt.

da costastraat 112  en 110
da costastraat 112 en 110

Vandaag rond een uur of 13:00 zijn de meeste panden op de da costastraat 110 en 112 gekraakt.

zondag ‘s ochtends vroeg was men al bezig met voorbereidingen en het maken van de soep, en de humus met brood. Het eten/lunch voor de mede-krakers en de eventuele buur. Na enige planning bewoog men naar de verzameling locatie waar gewacht werd op nog meer mensen.

Vanuit hier gingen we uiteindelijk naar de da costastraat, waar men bezig ging met het binnengaan van het pand. Enkele zorgelijke buren deden wat moeitelijk maar de meeste werden al snel gerust gesteld door krakers die iedereen aansprak of een brief uitdeelde over wat er gaande was.

Na enige tijd was men binnen en was het wachten op de politie, welke al zeer behulpzaam door een buurvrouw gebeld was.
Na de politie alles bekeken had en het wel goed vond gingen de krakers weer aan het baricaderen (i.v.m. met een eventuele knokploeg dreiging). en het nuttige van de soep met brood welke inmiddels was gearriveerd.

Oftwel, de kraakactie liep voorspoedig.

Van het pand zelf zijn de beganegrond en enkele van de bovenverdiepingen gekraakt. De begane grond en bij 1 van de panden was vrijwel alles gestript, maar het andere pand was nog in goede staat. De krakers willen op de bovenverdiepingen gaan wonen en op de beganegrond eventueel met de buurt iets sociaals gaan doen.

boven binnen

Comments are closed.